27-29 Νοεμβρίου 2017 | Αθήνα

Κινηματογράφος Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Μετρό: Βικτώρια
Τηλ.: 2108215469

Είσοδος ελεύθερη

1 Δεκεμβρίου 2017 | Θεσσαλονίκη

ΙΕΚ Ακμή

Τσιμισκή 14

Είσοδος ελεύθερη

Οι ταινίες

Το Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ ταινιών “CINEMA plus | Το HIV/AIDS στον Κινηματογράφο” θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101) στην Αθήνα και την 1η Δεκεμβρίου στο ΙΕΚ Ακμή (Τσιμισκή 14) στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές του φεστιβάλ.

Το “CINEMA+” διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS (1η Δεκεμβρίου), από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή” και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint”.

Οι ταινίες του φεστιβάλ, πολλές από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προέρχονται από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, με συμμετοχές και βραβεία σε καταξιωμένα διεθνή φεστιβάλ όπως αυτά του Βερολίνου, του Τορόντο και του Λοκάρνο, καθώς και υποψηφιότητες για βραβεία Oscar και Emmy.

Από τον αγώνα τον οροθετικών ατόμων για επιβίωση στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, στη νέα  σημερινή πραγματικότητα που o HIV είναι πλέον μία χρόνια νόσος, οι ανθρώπινες ιστορίες των ταινιών και των ντοκιμαντέρ του “CINEMA+” έρχονται να γκρεμίσουν στερεότυπα και μύθους του παρελθόντος, αξιοποιώντας τη μοναδική μαγεία της έβδομης τέχνης, με προβολές και συζητήσεις σχετικές με τα ερεθίσματα που θα προκύπτουν από τις ταινίες.


Μοιραστείτε το!